Іронічний лофт з бюджетним ремонтом в будівлі колишньої фабрики

Іронічний лофт з бюджетним ремонтом в будівлі колишньої фабрики

IVD.RU

03.10.2019

0

1 зірка
2 зірки
3 зірки
4 зірки
5 зірок

Іронічний лофт з бюджетним ремонтом в будівлі колишньої фабрики
5
5
1
2

У цьому інтер’єрі дизайнерові вдалося продемонструвати, що мрію про стильному будинку можна втілити зовсім недорого. Якщо є бажання і фантазія, ефектну обробку легко реалізувати мінімальними засобами, а виразні штучки знайти на блошиних ринках і онлайн-барахолках.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ми звикли ставитися до ремонту вкрай серйозно. Особливо якщо мова йде про інтер’єрі в стилі лофт, який будується на чітких і чистих відтінках, брутальних фактурах і чітких лініях. Однак дизайнер вирішила розвіяти цей міф, створивши іронічне і трохи епатажне простір.

Креативний директор рекламного агентства придбав дворівневі апартаменти в колишній будівлі фабрики «Світанок». Замовник буває в Москві періодично — один-два рази на місяць, тому перед дизайнером було поставлено завдання створити комфортне середовище для роботи та відпочинку.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Кухню виготовили під замовлення з масиву сосни, до дверцят замість ручок прикрутили латунні крани. Кухонний фартух зроблений з латунного листа. Незвичайний дизайнерський хід: відрізок водопровідної труби над стільницею служить тримачем для рушників.

Планування

Як і всі будівлю фабрики, збудоване майже століття тому, це простір зберігало свою історію. Колись тут був цех з висотою стель 4,5 м. Згодом, щоб збільшити корисну площу, в ньому побудували залізобетонне перекриття, поділивши обсяг по висоті практично порівну.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Панорамні вікна на обох поверхах закрили напівпрозорими лляними шторами. Карнизи для них збирали з водопровідних труб, для кріплення використовували звичайні рибальські гачки.

Коли дизайнер Оксана Арасланова підключилася до роботи, квартира являла собою дворівневе простір без міжкімнатних перегородок з отвором для сходів в залізобетонному перекритті. Планувальне рішення напрошувалося саме собою: перший рівень підходив для репрезентативної зони, рівень вище — для приватних кімнат. Відповідно з цією ідеєю дизайнер запропонувала облаштувати внизу передпокій, кухню-вітальню і гостьовий санвузол, другий поверх відвести під спальню (з пов’язаними роздягальнею і ванною кімнатою) і вітальню — затишну й камерну, розраховану не на велику компанію, а на двох.

Ремонт

В першу чергу між поверхами спорудили сходи — для цього зварили каркас і встановили сходи, виготовлені з меблевих щитів. Стиль лофт передбачає використання відкритих комунікацій, тому електропроводка в пластиковій гофрі була залишена на увазі.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Вітальню, облаштовану на другому рівні, висвітлюють чотири промислових світильника. Замість сучасного торшера господар квартири придбав вінтажний прожектор, який відслужив своє у фотостудії минулого століття.

Межі гостьового санвузла звели з цегли. Щоб кладка відповідала зовнішності старої цегляної стіни і не виглядала невдалим, перегородки будували з цегли другої категорії, що має дефекти. Готову конструкцію зістарили вручну: її відбили з допомогою молотка і цвяха, створюючи невеликі сколи та тріщини. Так як несуча здатність перекриття між поверхами квартири не дозволяла зводити важкі цегляні стіни, гардеробну і ванну кімнату на другому рівні побудували з вузьких піноблоків (шириною 80 мм). Всі нові перегородки, а також стіну при вході в квартиру обробили густою сумішшю цементу і сірої фарби. Цей склад нанесли на стіни (товщиною приблизно 4 см) і щільно притиснули старими дошками, спорудивши тимчасову конструкцію на зразок опалубки. Після того, як склад висох, дошки повіддирали.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Виразна ідея з настінним декором у вигляді об’ємних поліуретанових букв належить замовнику. Підібрати потрібне слово, що асоціюється зі спальнею, не склало праці.

В результаті вийшла поверхню з яскраво вираженою грубою фактурою. Інші стіни в квартирі відтерли від плям, обробили фунгіцидними препаратами і покрили лаком на водній основі з додаванням сріблястою емалі.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Центральним елементом приватної частини квартири є графіті на стіні. Тема розпису — дефіцит живого спілкування: молода пара, що лежить в одному ліжку, уникає відкритих діалогів, вважаючи за краще гаджети. Автор графіті — соціальний художник Слава ПТРК.

З стельового перекриття за допомогою шліфувальної шкурки довелося очищати сліди термічних поразок від пожежі — сажі та кіптяви. На це пішло 2 тижні. Видимі перепади і нерівності обштукатурити, після чого нанесли вапняну фарбу. Розвели вапно водою і, не розмішуючи, залишили відстоятися. Після чого отриманий слабкий розчин завдали звичайної поролоновою губкою.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Каркас ліжка зварили з труб опалення, в головах приклеїли алюмінієві кружки — вони служать свічниками для декоративних свічок. Висвітлює спальну зону люстра, виготовлена з старого алюмінієвого тазу, привезеного з дачі.

Підлоги вирівняли: на першому поверсі з допомогою бетонно-цементної стяжки, на другому — з використанням нівелює суміші, відшліфували і залили епоксидним складом.

Стара будівля виявилося недостатньо теплим, втрат тепла сприяли і панорамні вікна. Тому у всіх приміщеннях квартири змонтували систему обігріву підлоги.

На першому поверсі залили цементно-піщану стяжку (заввишки близько 8 см) з додаванням дрібнодисперсного кам’яної крихти. Отримане підставу вирівняли з допомогою шліфувальної машини. На другому поверсі використовували самовирівнюється суміш (3 мм). Щоб додати підлог естетики і захистити стяжку від руйнування, їх покрили епоксидним складом. Це двокомпонентний матеріал, що складається з епоксидної смоли і затверджувача. Його заливали товщиною приблизно 2-3 мм, попередньо розклавши монети, привезені замовником з подорожей, і непотрібні, вже давно підлягали утилізації CD-диски. Вийшло покриття не тільки економічно в ціні, але і виглядає незвично, а також відрізняється відмінною механічною міцністю і стійкістю до стирання.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ажурне обрамлення для дзеркала в господарській ванної змайстрували з сільського віконного наличника. За ним облаштовано приглушене освітлення, зручний в нічний час.

Для обробки душової кабіни і зони біля умивальника підібрали ректифікований керамограніт, імітує бетон. Плитку укладали, залишаючи мінімальний шов в 0,3 мм, який затерли сумішшю цементу і епоксидної смоли. Душовий піддон відлили з бетону, прикрасивши декоративним камінням, нагадують річкову гальку, і покрили у кілька шарів водостійким лаком. Решта стіни і стеля також обробили лаком: матеріал розвели водою, змішавши з сріблястою фарбою і нанесли з пульверизатора. Умивальником служить мідна корито, куплене замовником на блошиному ринку. Його встановили на звичайну садову бочку. Стояк водопостачання і каналізації зашили дошками, які використовувалися в якості опалубки при обробці стін. Їх пофарбували бронзовою фарбою. В обох санвузлах роль джерел світла відіграють промислові протиударні світильники, виготовлені під замовлення.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Замість традиційного дзеркала в гостьовому санвузлі використовували дверцята від старої шафи, знайденого по оголошенню.

Для передпокою знайшли старий металевий шафа — такі модулі можна зустріти в промислових цехах. Його перефарбували в яскраво-жовтий колір, і тепер на тлі цегляної стіни він виглядає особливо колоритно.

Дизайн

Враховуючи, що квартира розташована на території колишньої фабрики, стиль лофт був вибраний усвідомлено. Замовник просив зробити все максимально просто, використовуючи недорогі підручні матеріали.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Автор проекту, дизайнер Оксана Арасланова

Історія цього місця, архітектура будівлі та умови фабричного простору диктували стиль оформлення. Зазначу, що в моєму розумінні лофт може бути цілком бюджетним. Ми черпали ідеї зі старих, майже забутих речей, намагаючись уникати пафосу та дорогих брендів. Не боялися експериментів, а до серйозних завданнях підходили творчо і навіть з гумором. Найцікавіші деталі інтер’єру були зроблені своїми руками з підручних матеріалів або знайдені за оголошенням і відреставровані з особливою любов’ю. Світильники в зоні сходового прольоту ми змайстрували з коліс старого мопеда. Барний стіл зібраний з двох дощок, основою для яких служать станини швейних машин Singer. Роль комодів грають два віджилих свій вік скрині — їх замовник привіз з дачі батьків. Вішалка для одягу в передпокої була перероблена з колишнього пожежного стенду. Саме тому цей проект я називаю про себе іронічним, антикризовим лофтом.

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

10фото

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Кухня-вітальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Кухня-вітальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Кухня-вітальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Спальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Спальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Спальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Спальня

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ванна кімната

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Ванна кімната

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Гостьовий санвузол

Ироничный лофт с бюджетным ремонтом в здании бывшей фабрики

Дизайнер: Оксана Арасланова

Стиліст: Настя Березина

Дивитися перепланування

Back to Top